Lars Schmidt, direktør i Samværket, forteller: «Vi er veldig fornøyde med resultatet og glade for de positive reaksjonene vi får fra lokalbefolkningen som synes at Samværket har blitt en vakker og spennende bygning. Det er viktig at senteret passer inn i omgivelsene, og de jordfargede fasadeplatene bidrar til dette.
Det har vært en spennende prosess ettersom fasadeplatene opprinnelig hadde en annen farge da de ble montert. Derfor fikk jeg først mange spørsmål fra lokalbefolkningen om fargen på bygningen. Men jeg forsikret dem om at platene på kort tid ville patinere til den vakre, naturlige fargen som nå karakteriserer fasaden.»
Farger skaper harmoni mellom gammelt og nytt
Samværket er bygd som en forlengelse av nabobygget – en grunnskole fra 1954 – og foajeen i senteret knytter de to byggningene sammen. Fargevalget har vært avgjørende for å skape harmoni mellom gammelt og nytt. Cecilie Anhøj Kruse, arkitekt hos GPP Arkitekter, forklarer: «Samværket er skapt med et enkelt og moderne designuttrykk som passer godt inn som en fin forlengelse av grunnskolebygningen, som er en klassisk rød steinbygning. Ikke minst fordi jordfargenyansene i fasadeplatene harmonerer med den røde mursteinen. Samtidig har platene en overflatestruktur som gir fasaden liv og karakter.»
Den grønne beliggenheten kommer til sin rett takket være store vinduer som gir uhindret utsikt over parken og innsjøen. Her danner de svarte vinduskarmene en fin kontrast til den gyllenbrune fargen:
«På den ene siden av bygningen er det skapt en åpen og gjennomsiktig fasade med store vinduspartier som vender mot grøntområdet, mens et mer lukket fasadeuttrykk skaper variasjon på motsatt side», sier Cecilie Anhøj Kruse.