Miljøvennlig nybygg
Siden den nye bygningen har utmerket lydisolering, kan alle de tre planlagte testsentrene være i bruk samtidig. Selv om bygningenes funksjon var en ny utfordring, var bærekraft hovedfokuset i prosjektet. Arkitekt og prosjektleder Michael Oberhoffer sier "Vi velger materialer ut fra prinsippet om at materialene skal kunne demonteres, skilles ad og gjenbrukes når bygningen rives. Vi installerer også så mange solcellepaneler på taket som mulig for å generere strøm til bygningene. Varmen genereres på det nærliggende avløpsrenseanlegget."
Avfall av byggematerialer unngås, resirkulerbare materialer brukes, og strøm og varme produseres på en bærekraftig og CO2-nøytral måte for alle bygninger.
DGNB-sertifisert gull
Under byggingen av ETP Trier ble det fra starten av tatt hensyn til kravene i den tyske sertifiseringsordningen DGNB for bærekraftige bygninger. Bygningene er selvforsynte og CO2-nøytrale og har derfor oppnådd DGNB Gold-sertifisering. Området er nå kategorisert som et "bærekraftig forretningsområde".
Prosjektleder og arkitekt Christian Reinert, leder for eiendomsutvikling hos SWT, forklarer mer om den bærekraftige kledningen: "Vi valgte en robust og værbestandig kledning laget av resirkulerbare råmaterialer til utsiden av bygningen. Et av materialene som brukes til steinullisolasjonen og kledningen, er basalt. På ROCKWOOL-fabrikken kan avkapp og brukte steinullprodukter brukes i produksjonen av nye produkter, noe som bidrar til den sirkulære økonomien. Malingen som brukes på overflaten av kledningen, er vannbasert, UV-bestandig, smussavvisende, slitesterk og krever svært lite vedlikehold."